Krcok

Dobry den, som 31 +2 tt. Po dnesnej poradni mam diagnostikovane: palpacne hrdlo 0,5 cm, UZV funkcna dlzka 24 mm, krcok zatvoreny, hlavicka nalieha. Mam ordinovany 2x denne Buscopan 3 x denne magnezium, normotenzia. Som druhorodicka, prvy porod pred 15 mesiacmi sekciou kvoli hypertenzii. Ako vysoke je riziko predcasneho porodu? Vyzaduje sa absolutny pokoj na lozku ( pri malom dietati dost narocne :)) dakujem

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, chápu, že s malým dítětem je velice těžké dodržet absolutní klidový režim. Ale ve Vašem případě, vzhledem k vaginálnímu nálezu, je opravdu potřeba snažit se být co nejvíc v klidu. Nález na děložním hrdle je pokročilejší a pokud se nepodaří zklidnit děložní aktivitu, mimochodem právě klidový režim je velmi důležitý, opravdu hrozí,že můžete předčasně porodit. Poproste, prosím, proto manžela nebo někoho z rodiny, aby Vám těch pár týdnů pomohl a snažte se být v maximálním klidu.

MUDr. Renata Kavanová
MUDr. Renata Kavanová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: soukromá praxe My.Gyn, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: