Krec v nohe - tromboza?

Dobry den, rada by som sa spytala na svoj problem. Uz som sa sice radila aspon na dialku s gynekologom, ale neviem ci pocuvnut. Vcera sa mi uz 2x v mesiaci stalo, ze som dostala silnu krec do spodnej casti lytka cca 10cm nad patou. Nebolo to pri sporte, ale po hodine chodze. Je pravda, ze som mala cez den velmi malo tekutin + som bola na kozackach na vysokom podpatku, ktore na lytku dost utahujem, pretoze mam uzku nohu a inak mi je obuv volna. Krece trvali v prestavkach asi 20min. Potom som mala tri hodiny miesto ubolene. Pri flexi trochu citlive hned po kreci, vecer a dnes uz bez citlivosti, len ma obcas trochu pichlo, ked som sa niekedy postavila. Opuch nevnimam, akurat nad clenkom, ako zacina lytko mi pride ze mam toto miesto malicko tuhsie, ale nemozem posudit - predtym som si totiz nohy nejak nevsimala. Okrem toho nic ziadne zmeny. Len dneska po vcerajsej kreci teda obcas slabe pichnutie. Beriem antikoncepciu Lunafem skoro rok, v rodine nemame ziadne cievne problemy. Pisala som ale gynekologovi o tomto probleme a povedal mi aby som sa dostavila, pre istotu na test leidenskej mutacie. Pojdem az bud. tyzden. Pytala som sa ci nemam radsej lieky vysadit, povedal mi ze netreba len aby som dostatocne pila. Ked som dostala podobnu krec pred 3tyz. tiez sa mi to stalo po dlhej chodzi zas na tych istych kozackach (mohli by byt problemom). Nemusim sa prilis obavat? A mozem normalne tabletky brat dalej ako mi povedal lekar? Mam este tyzden a pol do dobratia platicka. Celkom sa bojim komplikacie s cievami. Dakujem.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud Vaše potíže přetrvávají, je nutné na prvním místě vyloučit trombózu žil dolních končetin. Může se jednat pouze o namožené lýtko po dlouhé chůzi a méně vhodné obuvi. Pokud se trombóza vyloučí, můžete antikoncepci dále brát, pokud podezření trvá, bude lépe antikoncepci vysadit. Více Vám touto formou nepomohu, držím palce, ať je vše v pořádku.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Trápí vás bolesti hlavy? Možná za to mohou hormony!
Články: Trápí vás bolesti hlavy? Možná za to mohou hormony!
Bolesti hlavy mohou být...
Mastopatie
Články: Mastopatie
Nejčastější nádoru podobnou...
Ucpaný nos může upozornit na další zdravotní problém
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Klíště dokáže přežít v pračce i v mrazáku
Články: Klíště dokáže přežít v pračce i v mrazáku
Klíšťata existují na Zemi...
Bojíte se refluxu? Online poradna zařídí konzultaci i léčbu
Články: Bojíte se refluxu? Online poradna zařídí konzultaci i léčbu
Pálení žáhy, říhání nebo...
Klíšťová encefalitida: jak se opravdu pozná
Články: Klíšťová encefalitida: jak se opravdu pozná
Přestože vždy existuje...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Angína - zánět patrových mandlí
Články: Angína - zánět patrových mandlí
Před rozvojem antibiotik...
Bojujte s křečovými žilami sportem
Články: Bojujte s křečovými žilami sportem
Křečové žíly jsou...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: