Křeče a klouby

Dobrý den, palčivé bolesti kloubů (asi před 6 lety jsme je u Vás řešily) ustoupily, pravděpodobně jízdou na kole (denně 15 km, průměrná rychlost 20 km/h) a plavání. Bohužel ale přibyly jiné potíže, křeče v nohách po plavání (0,5 km za den) výrazné zhoršení. Dále slabší bolesti kloubů v ramenech (pravděpodobně regmatického původu) a slabé otoky kotníků a kolen….Piji nyní hodně bezinkové šťávy, bohužel zjišťuji podstatné zhoršení, které konzultuji s kamarády v mém věku, podobné problémy. Bezinkovou šťávu vyrábíme ze stejné vody a květů(cukr, ocet, kyselina citronová). Zdá se mi, že při dlouhodobějším pití (1 l denně) této šťávy se bolest kloubů zvětšují. Je to možné ? Křeče u nohou stejné, byly menší i v noci ( 1 x za měsíc).

Odpověď odborníka:

Vážený pane Jaroslave, doporučuji jakékoliv zdravotní potíže konsultovat v prvé řadě s tím lékařem, který zná Váš stav a životosprávu celkově - měl by to být Váš praktický lékař. K popsaných problémům se bez znalosti celé řady detailů bohužel nelze takto na dálku nijak blíže vyjádřit, příčin kloubních potíží a křečí může být, zvl. s přihlédnutím k Vašemu věku, celá řada. Souvislost s pitím bezové šťávy je nicméně velmi nepravděpodobná.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: