Křečové žíly a těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se zeptat: na lévem lýtku mám varix. Jelikož bychom s manželem chtěli založit rodinu. Potřebovala bych skonzultovat, zda-li je vhodné tento varix odstranit před těhotenstvím nebo těhotenství absolvovat a odstranit ho až po porodu. Absolvovala jsem Sono - GUSG žil DK, závěr zní: Hluboký žilní systém dolních končetin volně průchodný, bez známek trombosy. Na SF ústí bilat. významná regurgitace, na SP ústí bilat. středně významná. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Veroniko, dobrý den! Nezáleží na tom, zdali si varix necháte odstranit a zda tak učíníte před či po těhotenství. Během těhotenství každopádně noste po celou dobu kompresní punčochy.

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: