Křečové žíly + bolest nohy

Dobrý den, mám dva dotazy. 1) maminka má celý život problém s křeč.žílami. Byla již na asi 3 různých operačních zákrocích (sklerotizaci, laser,...) a vždy se jí kř.ž. vrátily. Doktorům již moc nevěří, nechce s tím již nic dělat. Naštěstí ji kř.ž. nedělají nějaké velké zdravotní problémy, ale esteticky jí to velmi vadí. Prosím o radu, kam se obrátit, aby se na ni nějaký zkušený doktor podíval a poradil způsob léčby, který by konečně zabral. 2) zeptat se chci ještě na svůj problém. Je mi 30 let. Před cca 4 roky jsem měla zánět žil v levé noze. Vše je v pořádku, každý den si sprchuji nohy studenou vodou. Křečové žíly ani jiné problémy nemám. Cca před rokem mě začalo bolet tentokrát pravé lýtko, především když sedím v autě a nemám moc prostor, kam s nohou. Je to taková ztuhlost, podobná křeči, ale křeč to není. Bolí to jakoby zevnitř, tupá bolest, jakoby noha „dřevěněla“, ale je normálně pohyblivá. Neotéká. Občas to cítím i když sedím normálně, ale to si mohu nohu natáhnout nebo dát do výšky či se projít a necítím to tolik. Měla jsem dříve sedavé zaměstnání, nyní jsem 3/4 roku již doma na mateřské, takže mám i víc pohybu, ale bolest postupně sílí a především při řízení mi to začíná opravdu vadit. V těhotenství byl problém stejný, nijak se nezměnil. Prosím o radu, o co by se mohlo jednat a kam bych se mohla obrátit. Moc děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, 1) křečové žíly bývají velmi vleklý problém. Jediná účinná metoda je operace nebo sklerotizace. Jako prevenci lze doporučit užívání rutinu, který posiluje cévní stěnu a kdykoli je to možné, dát si nohy nahoru, aby krev mohla dobře odtéci, případně nosit stahovací punčochy. Pokud jde ale o geneticky podmíněné křečové žíly, je velmi pravděpodobné, že se budou tvořit nové. 2) bolest v lýtku může mít více příčin - například prasklý svalek nebo také trombozu. Rozhodně to nepodceňujte a zajděte k cévnímu lékaři (žilní ambulance). Minimálně Vám prověří průchodnost žil.

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: