Krecove zily,bolest,paleni,stipani,krece nohou i rukou,bolest ledvin zad atd

Dobry den Pane doktore,uz pres mesic me trapi bolest,krece,stipani,horkost,v nohou do zil vic v te prave,mam podle meho krecove zily viz foto.Bojim se abych nemel tu trombozu vnitrnich zil,ale otoky zadne nemam Nejvic me to boli(krece,stipani,bolest)na lytkach,dale z vnitni strany kolene,pata,nart,i na stehne ale tam mam jenom jednu vystouplou zilu a krece mi jdou i do kotniku a do prstu,k tomu se mi pridava i bolest a krece praveho a leveho zapesti spise take praveho zapesti na ruce,kdyz treba zatlacim nebo neco vezmu,ale hlavne i vklidu jako u nohou a vystreluje az k loktu a take do prstu a dlane.Nohy mi boli porad nejvice v klidu,rano vecer proste skoro porad,skoro ani nemuzu kvuli tem krecim chodit,ale kdyz to rozchodim je to pak o hodne lepsi a ulevi se mi.Doktorka mi napsala horcik a rozbor krve jestli mam dost horciku a toho mam z vysledku dost,tak horcik uz neberu.Zaclo to pred mesicem byl jsem u doktorky 3x at mi posle na cevni ale porad mi tam nechce poslat,ze to stoji penize to vysetreni,napsala mi puncochy a detralex a zeptala jse me jaky puncochy chci tak jsem si vzal steheni,ani nevim zda bych nemel mit treba jenom podkoleni,ale prasky nepomahaji a puncochy nenosim,protoze nevim jestli mam ty spravne,kdyz to doktorka nechala na me,jak kdybych tomu rozumel a kdyby to byla polyneuropatie,tak se nosit nesmeji co jsem vycetl.Dale me boli hlava ale tak kazdy 2 den a po ranu kdyz vstanu tak se mi chvili toci hlava jakoby na omdleni,krcni pater me boli,a v krizi me boli ,nekolikrat se mi stalo,ze se mi normalne podlomily nohy jak mi prasklo v krizi.Dale me porad poboliva bricho, bolest paleni na hrudi,dusnost,spatne polykani,ale to mi spojuji s refluxem jicnu,2x jsem byl na fibroskopii a zjistili mi reflux jicnu nedomykavost spodniho sverace jicnu,tak beru omeprazol a degan.Mam caste opakovane ocni zanety rohovky,letos uz poctvrte.Casto me boli i ledviny,ale doktorka si porad mysli ze me boli jako kriz,ale to je jina bolest nez v krizi,ale dohadovat se s ni nehodlam.Aby jste byl v obraze popisu vam vsechny me potize,aby jste mohl lepe zhodnotit pricinu.Dale mam problemy s mocenim,chodim tak 13 denne na malou,na urologii jsem byl asi hyperaktivni mechyr,bojim se cistoskopie tak uz jsem tam nesel.Tak ze napriklad zde mam vysledky z revmatologie z roku 2012,ale pak uz jsem na revmatologii nebyl: DXA MEDISCAN pocinajici osteopenie L patere,celkove minus 1,1T,v hornim useku minus 1,5T,maximum L 2 minus 1,6T,levy kycel jeste v norme celkove minus 0,4T,krcek minus 0,6T,mikroarchitektura TBS L patere 1,389 se zda bez rizika fraktur.Rtg C patere,Th patere a Si kl.- C pater ma esovity tvar,v hornim useku az mirna kyfosa,od dist.okraje C3 ventr.zacina lordosa.Plot.C3 je vyrazne snizena,ale bez osteifotu.C1 vpredu napadne skleroticky.Mirne snizena plot.C4 a pocinajici iv artrosa dolniho useku.Krome toho trubicovity utvar o prumeru asi 1 cm a delky asi 6 cm,ktery se promita od dolniho zadniho okraje C7 smerem kaudalne s odchylkou jen asi 30st-od vertikaly a konci jakoby pod klickem,pravdepodobne krizuje pl.vrchol.Rtg popis se oitomto utvaru nezminuje,nezda se ze by se jednalo o zebro.Th pater s minimalni skoliozou,v dolnim useku drobna ventr.prihroceni,pravdepodobne na Th 12 vetsi ventr.osteofyt tvaru az byciho rohu.Sikme SI kl.-vlevo skleroticke lemy,celkem hladke,pouze pod stredni tretinou usek asi 1,5cm s nerovnou konturou ze strany panevni kosti a az vakuovym fenomenem.Pr.SI kl.je v jine projekci,patrne obdobny. DG: bolesti zad k vysetreni,nezda se,ze by se jednalo o typicke bolesti pri sackroileitidě,ale anamnesa ocnich zanetu episkleritida ? uveitida ? rizikova osobnost z hlediska osteoporosy.DXA MADISCAN pocinajici osteopenie horni L patere a hyperkalciurii by mel mit kontrolni vysetreni atd.Je to dlouhe Pane doktore a uz to bylo zmineno vyse,tak uz to psat dal nebudu.DOUFAM ZE MI PORADITE CO BY TO MOHLO BYT,ABYCH NEMEL NEJAKE VAZNEJSI BROBLEMY,TREBA I ZIVOTA OHROZUJICI,DALE I TY OSTATNI PROBLEMY NE JENOM ZILY ,JAKE VYSETRENI BYCH MEL PODSTOUPIT A U JAKEHO SPECIALISTY.MNOHOKRAT DEKUJI ZA DOSTACUJICI ODPOVED.S POZDRAVEM FRANTISEK MAREK

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Váš dotaz je rozsáhlý a přesahuje možnosti internetové poradny. Co se týká žil, bude vhodné zvážit ultrazvuk žil dolních končetin, aby se vyloučila trombóza. V případě, že se vyloučí se může pokračovat dále. Nevím jestli máte nějaké onemocnění, které by způsobovalo polyneuropatii např. diabetes mellitus. S výběrem punčochy by Vám měli poradi v lékarně. Změřit definovaná místa a vybrat ty nejvhodnějí. Další dotazy nemohu zodpovědět, protože bych potřeboval Vás vyšetřit, provést anamnézu a podrobně probrat výsledky. Poté bych Vám mohl poradit.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+9 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Žíly | Od: Silvie | 28.10.2016 07:14
Dobrý den pane doktore,za měsíc mám
jít na operaci křečových žil.Na pravé
noze mám mravenčení v oblasti nártu
a holeně(v tom ohybu) když nemám
mravenčení,tak mne to tam
hřeje....není to zánět?Mám nosit
punčochu a jít k obvodnímu lékaři nebo
chirurgovi,který mne vyšetřuje se žílami
a bude následně operovat?Děkuji za
odpověď Silva
reagovat
re:Žíly | Od: uLékaře.cz | 31.10.2016 15:25
Dobrý den,
děkujeme za dotaz. Aby Vám
lékař mohl odpovědět, poprosím Vás,
abyste dotaz zkopírovala a vložila přímo do poradny na těchto stránkách:
http://www.ulekare.cz/poradna.
V poradně se Vám bude lékař
věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše
bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: