Křečové žíly v 18ti letech

Dobrý den, je mi 18 let a mám v kolenních jamkách dost viditelné křečové žíly. Trápí mě cca od 15ti let. Trápí mě na obou nohách a to nejen v podkolenních jamkách, ale žíly mi prosvítají po celých nohách (ale to je vidět jen zblízka). Chtěla bych se zeptat, proč už takhle mladá mám křečové žíly ? (beru antikoncepci Jeanine cca 1,5 roku). Co se s těmito žílami dá dělat? Vím akorát o operaci a tak se chci zeptat, od kolika let je tato operace dostupná a za kolik je tak peněz? A ještě jedna otázka, asi hloupá, dají se křečové žíly nějak "zamaskovat" ? Děkuji moc za odpověď

Odpověď odborníka:

Zdravím, nejprve odpověd na otázku "proč už takhle mladá mám křečové žíly ? (beru antikoncepci Jeanine cca 1,5 roku)." Patrně máte pozitivní rodinnou anamnézu. Antikoncepce se nedoporučuje. 0dpověd na otázku "Co se s těmito žílami dá dělat?". 0peraci s vytažením hlavní povrchní žíly u varixů, které způsobují obtíže nebo které by mohly vyvolat komplikace, platí pojišťovna. Ale to asi není Váš případ. V úvahu se taky bere plánované těhotenství, které často vyvolává zhoršení, a snahou je odložit operaci až po něm. Existuje taky sklerotizace (vpichování roztoku) varikozních metliček. Existují též metody, např. radiofrekvenční ablace varixů, které se sice platí (tato 16000 Kč), ale které jsou velmi efektivní a které na našem pracovišti také provádíme a jsme levní. To jsou jenom obecné informace, ale vzhledem k tomu, že jste ze středočeského kraje, mohla byste se event. stavit v Nemocnici Na Františku, kde mám každou středu cévní ambulanci (přízemí vpravo u okénka nebo telefonní kontakt: 222 801 343). Tam bychom si o tom popovídali. Mimochodem, jsou léky, které způsobují stabilizaci varixů, např.Detralex, který byste mohla užívat. O "zamaskování" kromě punčoch mi nic není známo. S pozdravem MUDr. Zdeněk Rezek

MUDr. Zdeněk Rezek
MUDr. Zdeněk Rezek

Specializace: Cévní chirurgie
Pracoviště: Chirurgické oddělení Nemocnice Na Františku Praha

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
 
Kam dál
Naposledy čtené: