Krev a hlen na toal. papíře

Dobrý den, je mi 21 let... kdysi jsem měl vnější hemoroidy které mi byly odstraněny... poté se mi vyskytly zřejmě vnější, které mi vyhřezají ven a po stolici je musím zatlačit zpět. Objevovala se mi před dvěma lety krev na stolici a pálil mě konečník, trpěl jsem hodně na zácpy... změnil jsem stravu a od té doby klid. Ale občas se mi tam ta krev opět objevila. Žádné jiné problémy nemám. Teď jsem byl ale na toaletě, nebylo to nic extrémního, ale přesto to bolelo (vnější hemoroid jsem stoprocentne neměl)..zatlačil jsem znovu, aby ze mě vyšlo vše a po utření jsem se podíval na toal. papír a bylo na něm dost hlenu a trocha krve... na stolici však nikoliv. Mám strach z nádorového onemocnění, protože jsem se nikde nedočetl, že by hemoroidy mohly způsobovat i hlen po stolici, ne jen krev (ta je jasne červená a nikdy jsem ji nezaregistroval uvnitř stolice) Chtěl bych se tedy zeptat, zda je to možné i z hemoroidů... Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, milý Martine, rozhodně se vydejte ke svému ošetřujícímu lékaři. Měl byste podstoupit vyšetření u gastroenterologa- pravděpodobně koloskopii, aby se vyloučil zdroj krve z vyšších partií střeva. Ve Vašem případě je mnohem pravděpodobnější, že střevo trpí zánětem, než onkologickým onemocněním, Bez řádného vyšetřen nemá smysl teoretizovat.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x