Krev a hlen ve stolici po zácpě - jde o rakovinu střev, nebo hemeroidy?

Dobrý den, jsem studentka, 23 let a v roce 2011 se mi poprvé objevily potíže s krvavým hlenem před, při a po stolici. Objevilo se to po velké zácpě na zahraniční dovolené a obtíže trvaly asi tak měsíc. Jako každého, tak i mě tato existence vystrašila i z toho důvodu, že děda zemřel na rakovinu tlustého střeva. Proto jsem neváhala a navštívila lékařku, která mi pro můj klid doporučila kolonoskopii, kterou jsem podstoupila. Dle zprávy z lékařského vyšetření bylo vše v normě. Tyto problémy po měsíci odezněly a vše bylo opět v pořádku. Bohužel se problémy dostavují průměrně tak 2x do roka vždy po dobu 2 měsíců. V létě min. roku nastaly po nadměrné konzumaci letního ovoce (meruňky) a nyní nastaly po nadměrné konzumaci uzenin na večírku. Bohužel mi přijde, že se problémy stupňují. Z počátku se jednalo o krvavý hlen, dneska, když jdu na WC, i na malou, tak po uvolnění vyteče z řitního otvoru docela velké množství krvavého hlenu, následně odkapává i krev. Podle lék. zprávy nádor bych nikde mít neměla, tudíž si myslím /spíše doufám/, že jde o hemeroidy, které jsou rovněž v rodině dědičné. Teď čekám až problémy opět odezní. Zajímalo by mě, zda takové problémy mohou mít příčinu opravdu "jen" hemeroidy, nebo může jít o něco horšího. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Vámi popisované obtíže se skutečně vyskytují u hemeroidů. Pokud jste měla negativní kolonoskopii před 1 - 2 roky je diagnóza nádorového onemocnění střeva vysoce nepravděpodobná. Doporučoval bych Vám podstoupit vyšetření rektoskopií a anoskopií a současně léčebný zákrok na hemoroidech.

MUDr. David Hoskovec
MUDr. David Hoskovec

Specializace: Chirurgie a traumatologie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
krvavý hlen po odstranění hemeroidů | Od: David | 18.1.2015 08:52
Dobrý den, před 20 dny jsem byl na odstranění
hemeroidů. Od té doby pozoruji malý krvavý hlen
ve stolici, ač jsem před tímto zákrokem nic
takového nepozoroval. Je možné že i po takové
době je to způsobeno tímto zákrokem? Všeobecně
se mě vše dlouho hojí.
Děkuji
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x