Krev na stolici

Dobrý den, je mi 45 let a před 2mi lety jsem měla problém s krví na stolici. Byla jsem objednána na kolonoskopii, kde mi lékař potvrdil vnitřní i vnější drobné hemeroidy. nyní po 2 letech se mi opět na stolici objevuje krev. je to způsobeno hemeroidy, nebo musím opět na vyšetření kolonoskopie, zda to není něco vážnějšího? Nebol mám navštívit chirurgii ohledně hemeroidů? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, měla byste především navštívit chirurgickou ambulanci, proktologickou poradnu. Na otázku, je-li krvácení způsobeno hemoroidy, by na 100% odpověděla jen znovu provedená koloskopie. Každopádně by ale krvácení mělo být ošetřeno a vyšetřeno, provedena anoskopie a zda i koloskopie, záleží na více faktorech - charakteru krvácení, nálezu při vyšetření v ambulanci, Vaší osobní i rodinné anamnese - tedy např. jestli máte v rodině zhoubná onemocnění střeva, je to na Vaší domluvě s ošetřujícím lékařem. Zdravím,kroupa

MUDr. Ondřej Kroupa
MUDr. Ondřej Kroupa

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Chirurgická ambulance, Poliklinika Olomouc

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: