Krev na toaletním papíře po stolici

V květnu jsem brala antibiotika a mělou po celou dobu vodovitý průjem, skoro nic jsem neudržela. Po dobrání antibiotik zase vše v pohodě. Jen od té doby jsem asi 4-5x našla krev kapku jasně červené krve na toaletním papíře. Jednalo se vždy o tvrdou stolici, kdy jsem musela hodně tlačit (většinou jsem ji trochu zadržovala), další stolice byla vždy už OK. Naposledy jsem si koupila Factum čípky a bylo to pak v pohodě, ale dnes když jsem šla na stolici ob den, jsem zase našla na toaletním papíře kapku krve. Nevím jestli se mám bát a jít s tím k lékaři nebo postačí, když si dám zase čípek. Jinak mám pravidelnou většinou denní stolici. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Hezký den Zuzko, velmi pravděpodobně se jedná o příznak hemoroidů, mohlo by se také jednat o příznak podráždění střeva po průjmu, ovšem udáváte, že průjem byl již v květnu, čili to je vysoce nepravděpodobné. Pro Váš klid Vám doporučím navštívit praktického lékaře či proktologa, bylo by vhodné provést rektoskopii a ověřit podezření na hemoroidy, každá krev na toaletním papíře, či v záchodové míse po stolici si zaslouží podrobnější vyšetření. S pozdravem a přáním pěkného dne, K. Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: