Krev po stolici

Dobrý den, prosím o radu. Občas mě trápí krev po stolici. Není to moc časté ani silné ale trápí mě to, hlavně při pomyšlení na rakovinu tlustého střeva. Je mi přitom teprve 19 let, takže mi přijde, že bych na toto onemocnění byla hodně mladá. Nekouřím, nemám nadváhu, snažím se hodně pít a jíst hodně vlákniny. Stolice je jinak normální - žádný průjem ani zácpa, nic takového. Jenom ta krev. Je normálně světle červená jako po nějakém říznutí a objevuje se mi pár drobných kapek na toaletním papíře po utření po velké potřebě. Někdy mívám při velké potřebě takový bolestivý pocit, tak mě také napadlo, že by mohlo jít o hemeriody (nikdy dřív jsem se s nima ale neléčila). Je pravda, že ačkoliv se snažím hodně hýbat, tak také často během dne sedím, např. ve škole. Při sezení ale žádné bolesti nemám. Břicho mě nebolí vůbec. Přesto mám strach z rakoviny. Myslíte, že je můj strach z rakoviny oprávněný? Je vůbec možné, že bych mohla mít devatenácti letech rakovinu tlustého střeva? Vím, že jsem asi hypochodr ale trápí mě to. Děkuji moc za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, každé krvácení tohoto typu by mělo být především kolonoskopicky vyšetřeno, ale rakovina střeva je ve vašem věku opravdu velmi málo pravděpodobná.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: