Krev v moci

Dobry den Prosim o vas nazor co by mohl znamenat muj problem.Omlouvam se za delsi dotaz.Bydlim v zahranici a se zdravotnictvim je zde trochu problem.Pred zhruba 2 lety my otekla cela pulka tvare z duvodu zanetu zubu.Byly mi nasazeny dvoje antibiotika.Den na to jsem zacla mit strasne bolesti v zadech,ktere vyvolavaly zvraceni,prujem,schvacenost,zimnice a vysoke horecky.Myslela jsem,ze je to z tech antibiotik takze jsem volala lekari,ze to mam zrejme z antibiotik a,ze je musim prerusit brat,coz pan doktor tedy rekl,ze at jedny prerusim.Rano jsem mela donest moc.Moc mel barvu svetle hnede kavy jakoby az huste.Ale zadne paleni ani bolest mechyre.Pouze ta bolest zad,zimnice,horecky,zvraceni... Prouzek ukazal krev a zanet. Dali mi antibiotika,myslim,ze to byl ofloxin,ale osypala jsem se po nich asi po 3 dnech,takze lekarka rekla at to prestanu brat.Moc uz byl ciry,ale krev stale pretrvalala dle prouzku,ale kultivacne nula. Delala jsem si pomoci prouzku denne test moce asi 2 mesice denne a vzdy jsem mela 1+ nekdy 2+ nekdy 3+. Jela jsem tedy do CR,kde me poslala pani doktorka na ultrazvuk bricha(ledviny,mechyr vse v poradku dle ultrazvuku).Mesic na to jsem opet dostala zanet,ale tentokrat mocoveho mechyre,kdy jsem to poznala,ze se jedna o mechyr ,protoze jsem citila spazmy,bolest mechyre,paleni a krev sla videt okem,moc byl uplne cerveny.Mela jsem E-Coli.Brala jsem ofloxin. Zanet prestal,moc ciry,ale dle pouzku krev stale pretrvavala.Bohuzel jsem mela uz odjizdet a nemohla jsem se radne objednat na urologii,takze mi jen sestricka na urologii odebrala moc katetrem primo z mechyre a pan doktor se pry udajne dival pres mikroskop a rekl,ze tam krev neni,takze mi jen sestricka rekla,ze to neni tim padem z mocovych cest. Na gynekologii jsem byla a vse v poradku z gyn i chlamidie negativni. Takze jsem to dal neresila.Krev v moci dle pouzku jsem stale mela,ale myslela jsem,ze tedy nejde o krev z ledvin nebo mechyre a,ze to tak nekdo proste ma.Za mesic jsem dostala opet zanet mechyre a zase sla krev videt okem,spazmy,bolesti..opet ofloxin pak mesic klid a zase dalsi zanet. Jeste musim dodat ,ze piju hodne (2litry vody i vice).Po doleceni jsem nasadila UROVAC. Pak jsem mela klid asi 9 mesicu a ted pred 3 tydny jsem z niceho nic opet dostala zanet mechyre(opet krvavy moc,paleni,spazmy) zase Ofloxin a tyden po dobrani kdyz uz jsem zanet nemela mi pani doktorka vzala moc a samozrejme na prouzku 1+ krev.Coz jsem vedela,ze tu krev tam proste podle prouzku mam,ale nedalo mi to a sla jsem na urologii,ale pan doktor tam dlouhodobe pro nemoc neni,takze jsem poprosila sestricku at mi odebere katetrem zase moc a posle na rozbor.Takze mi moc odebrala a z laboratore prislo,ze tam krev je: 8 cervenych krvinek na zorne pole. Ted musim opet odjet zpet do zahranici. Nevim jestli se tehdy pred 2lety pan doktor spletl,ze to nevidel pod mikroskopem a nebo to mam nove,ze mi jde krev z mocoveho ustroji a nebo je jeste mozna krev 2 tydny po zanetu mechyre..Prosim pane doktore co si myslite o mem problemu,mam obavy a strach.Zrejme jsem pred 2 lety prodelala zanet levin,ktery jsem zrejme poradne nedolecila..?Muzou tim trpet ledviny?Nebo se mam bat neceho horsiho? Dekuji predem za odpoved.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, opakované záněty a obzvlášť s krvácením by měly být důsledně vyšetřeny po stránce urologické i gynekologické. Co se týká urologie, tak bych provedl navíc minimálně cystoskopii - prohlédnutí moč. měchýře. Dále je vhodné vysledovat, zda nejsou záněty vázány na nějaký specifický stav, např. po pohlavním styku. Podpořte imunitu, hodně pijte, buďte v teple. ledviny by neměly být ohroženy, pokud se zánět úspěšně léčí

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: