Krev v moči a bilkovina

Dobrý den, mám tento problém. Chronický výskyt krve a nyni i bilkoviny. Nepocituji žádné rezani ani bolest pri moceni, pouze bolest v pod zebry v bedrech a podbřišku. Loni v květnu jsem prodelala operační dilataci uretey a cystoskopii v jednoum. Na nefrologii pred rokem mi bylo sdeleno, ze krev pochází z dolni casti mocoveho ústrojí. Na urologii dochazim pres rok. Z vyšetření mi delali vyse uvedene a bakterku. Jednou i byla zjištěna echoli. Nikdy mi nebylo delano vyšetření ledvin, ač moje matka mela vrozenou vadu ledvin. Opet požadují cystoskopii pro podezření na intescinalni cystitidu. K temto problémů mám chronické bolesti od hrudniho kose vzadu az po hýždě a vepředu od zeber pres šikmé brisni svaly az po hreben panve a v trislech. Rána jsu pro mě krutá protože mě boli jakykoliv pohyb, res den pak pri chuzi celé nohy a chůze do schodů a iirneho kopce je dost bolestivá a konana s velkou namahou. Mohou tyto bolesti tela a zad a nohou pramenit od ledvin- otoky nemam. Neurolog mi sdelil, ze ma podezreni na myopatii. Je mi 53 let, snazim se pohybovat ale bez bolesti to nejde, takže to po pul hodině vzdám, abych se alespoň premistila do práce. Večer se opet bolesti a slabost zhorsuji. Me svaly jsou bolestivé i na mechanický tlak Dekuji za odpověď Jolana

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Bolesti, které popisujete s ledvinami nejspíš nesouvisí. Jejich charakter ale jistě vyžaduje další podrobné neurologické vyšetřování. Berete dlouhodobě nějaké léky? Někdy může jít o něžádoucí účinek léků. Stran nálezu v moči lze konstatovat, že ani krev ani bílkovina by v moči být neměla. Původ krvinek lze odhalit vyšetřením ve fázovém kontrastu (speciálním mikroskopem), kde se pozná, jestli je krvinka "zmačkaná" - tj. prošla ledvinou a může značit nějaké onemocnění ledvin, nebo "zmačkaná" není a její původ je v močových cestách (nejčastějí zánět, kámen, písek, nádor...). Předpokladám, že dané vyšetření jste absolvovala. Při opakovaném nálezu bílkoviny v moči bych osobně doplnil sběr moče za 24 hodin. Ve vzorku je poté možné stanovit, jestli se jedná o významné množství bílkovin a poté se pátrá po jejich původu. S pozdravem. P.S. V případě, že by jste měla zájem o nefrologické vyšetření, nabízím služby naší ambulance - viz odkaz.

MUDr. Branislav Holman
MUDr. Branislav Holman

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Interní ambulance, Praha 3

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Plísňové onemocnění nehtů – nejen vada na kráse
Články: Plísňové onemocnění nehtů – nejen vada na kráse
Nehty postižené plísněmi...
Co  je to celiakie?
Články: Co je to celiakie?
Celiakie je zánětlivé...
Jednoduché cviky pro zmírnění bolesti kolenních kloubů
Články: Jednoduché cviky pro zmírnění bolesti kolenních kloubů
Pravidelný pohyb svědčí...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Rozpraskané koutky? Může jít o infekci nebo nedostatek vitaminů
Články: Rozpraskané koutky? Může jít o infekci nebo nedostatek vitaminů
Bolestivé a rozedřené ústní...
Prostata: co prozradí zhoubné bujení
Články: Prostata: co prozradí zhoubné bujení
Jediný test, který dokáže...
Jak je řízena teplota lidského těla ?
Články: Jak je řízena teplota lidského těla ?
Smyslem řízení tělesné...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x