Krev v moči u dcery

Zdravím, dcera 7 let má již roky mikroskopickou hematurii, ta vychází různě někdy více něky méně. Po braní antb. Ospen kv.anginám vždy hematurie vymizí jinak je vždy přítomná. Sono moč.cest a ledvin vždy dle lékaře ok a kultivace též. Dcera však často běhá čůrat ojediněle i s pálením a mívá vysoká crp přes sto až 200 při anginách a teplotách. Lékař nefrolog odmítá udělat cistologii či tak nějak se to jmenuje, z důvodu toho že záně z moče nevychází a v krvi též ne. Mám na vyšetřní trvat a je aletrnativa např. vyš. nukleárně? Lékař tvrdí že krev neznamená zánět :-(

Odpověď odborníka:

Přítomnost krve v moči skutečně nemusí být způsobena jenom infekcí. Ve hře je kamínek, porucha funkce dolních močových cest a další. Cystoskopie i izotopové vyšetření je až v závěru vyšetřovacího postupu (jsou to invazivní vyšetření) Doporučuji dokončit urologické vyšetření. Eventuelní vztah k angínám by mohl vést k možné souvislosti s neinfekčním zánětem (glomerulonefritida). Je potřeba říct, že se ve výjimečných případech nedá příčina hemazurie najít a její nositel s ní žije celý život bez jakéhokoliv omezení

MUDr. Zdeněk Dítě, F.E.A.P.U
MUDr. Zdeněk Dítě, F.E.A.P.U

Specializace: Dětská urologie
Pracoviště: Urologická klinika VFN a 1. LF UK,
TH klinika

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Endometrióza ženám může bránit v otěhotnění
Články: Endometrióza ženám může bránit v otěhotnění
Po miminku touží snad každá...
Vyšetření prostaty
Články: Vyšetření prostaty
Co vše má zahrnovat...
Alergikům může být parfém nepříjemný stejně jako výfukové plyny
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Gynekologické vyšetření
Články: Gynekologické vyšetření
Co vás čeká při...
Léčba alergie může zahnat i únavu
Články: Léčba alergie může zahnat i únavu
Mnohé projevy alergií jsou...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: