Krev ve stolici

Dobrý den, asi před týdnem jsem měl krev ve stolici. Docela jsem zazmatkoval a začal jsem si číst nemoci, které jsou se světlou krví ve stolici spojeny. Předem se omlouvám, jestli jsem nezařadil můj dotaz do správné kategorie. Problém byl, tak jsem šel k lékařce, ta mi vyšetřila konečník a krev na rukavicích nebyla. Poté mi dělali výtěr a odběr krve. Přišel jsem asi po 5ti dnech pro výsledky testů, přičemž jsem krev ve stolici měl po 3dnech znova. Jestli vás to zajímá, tak mi předepsala paní doktorka: Omeprazol a Ercefuryl. Paní doktorka si s tím nevěděla zřejmě rady, tak mne poslala na chirurgii, kde mne vyšetřil pan doktor lépe než paní doktorka, kontroloval hemeroidy. Nenašel žádné zmínky, přišlo mu to asi jako normální zadek (konečník). A do zprávy napsal: že vzhledem k věku to může být normální, ale při opakování ať provedeme další vyšetření.¨ Objednal jsem se na gastroskopii, kam jdu tento pátek. Napadla mne ještě jedna věc, kterou by to mohlo být, prasklý vřed. Pak ještě, že to mohlo být z prášků, které mi pí. doktorka předepsala, ale to jsou jenom domněnky. Jo, může být možný i prasklý "řitní otvor", protože ke konci průjmů (průjmy mám stále) už mne bolel zadek natolik, že bych k tomu přirovnal bolest při řezání nožem. Mé problémy byly větší, 2 měsíce průjem a poslední týden před vyšetřením bolest břicha, ale jakmile se objevila krev, tak bolesti odpadávaly a teď u mne nebolí břicho ani po najedení. Potřebuji jenom uklidnit, zda se nejedná o rakovinu tlustého střeva. Pane Šebek, na zdraví mi moc záleží a jelikož mám za 21 dní maturitu, tak si to nechci nějak pokazit. Děkuji za odpověď, moc mi tím pomůžete, s pozdravem, Josef PS: Fotku jsem radši nepřiložil, omlouvám se, ale myslím si, že krvavý zadek si dokáže představit každý :-D

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Josefe, můžete být klidný, o rakovinu tlustého střeva se vzhledem k Vašemu věku velmi pravděpodobně nejedná.Ani se nebude jednat o prasklý vřed. Přičína Vašich obtíží bude asi v konečníku, který byl namáhán opakovanými průjmy. Gastrofibroskopie a potom anoskopie-vyšetření konečníku budou nutné. Zjistí se pravděpodobně vnitřní hemoroidy, nebo fisura a podobně. Jinak držím palce u maturity. Zdraví Dr.Simon Julínek.

MUDr. Simon Julínek
MUDr. Simon Julínek

Pracoviště: klinika Palas Athea

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x