Krev ve stolici

Již pár dní mne trápí krev ve stolici, která je na toaletním papíře jasně červená. Včera jsem byl u praktického lékaře, který nebyl k dispozici, ale místo praktického lékaře mi sestra sdělila, že to nic není. Také mne trápí dlouhodobě kašel, který časem přechází v dušnost. Děkuji za odpověď. S pozdravem Martin Š.

Odpověď odborníka:

Zdravím Martine...ano, ve vašem věku bych také řekl že to budou "jen hemeroidy" a tedy takové "nic"...tyto potíže bývají nejčastěji po nějakém porušení životosprávy, nějaký víkend s pěknou oslavou dá tělu "zabrat" a projeví se to právě tady...pokud to není váš případ tak se omlouvám...každopádně v lékarně vám na to něco dají ve volném prodeji a mělo by se vše zhojit a přestat... pokud to bude přetrvávat více než 10 dní, tak samozřejmě běžte znovu k lékaři... s tím kašlem to souviset může a nemusí...lékař by měl pro jistotu vyloučit trombózu a lehčí plicní embolii, která by se eventuelně mohla takto projevovat, ale mnohem pravděpodobnější je mírné astma... pěkný den

MUDr. David Folprecht
MUDr. David Folprecht

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Hlen ve stolici: 6 nejčastějších příčin
Články: Hlen ve stolici: 6 nejčastějších příčin
Hlen je přirozenou a velmi...
Svalová biopsie
Články: Svalová biopsie
Svalová biopsie je řídce...
Plicní embolie
Články: Plicní embolie
Plicní embolie je vmetení...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Jak usnadnit hojení po trhání zubu
Články: Jak usnadnit hojení po trhání zubu
Zubařské křeslo není zrovna...
Scintigrafie ledvin
Články: Scintigrafie ledvin
Scintigrafie (scinti...
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: