Krev ve stolici

Dobrý den, vážená paní doktorko/vážený pane doktore, včera můj přítel (31let) objevil po velké straně krev v zachodové mise. Ten den byl už po 3. (2x normalni stolice,1x prujem.)Žádná bolest břicha, teplota nic....Velice nás to vyděsilo. Dnes jsme šli na gastroenterologii. Pan doktor mu provedl vyšetření sigmoideoskopie. Řekl, že je vše v pořádku až na hemeroidy. Dal mu léky, mast a čípky. Řekl, že kdyby se krvácení objevilo znovu, tak má přítel jít na koloproktologii a tam se domluvit na odstranění hemeroidu. Vás se chci zeptat, zda mohou hemeroidy tak krvácet (dříve měl přítel problémy s hemeroidy,ale krvácely jen malinko)a zda se opravdu nemůže jednat o nic vážného.Zda lékař neměl mého přítele poslat na nějaké jiné vyšetření střev. Děkuji moc za brzkou odpověď. S přáním hezkého dne Hana

Odpověď odborníka:

Hemorhoidy mohou někdy krvácet velmi masivně. U vašeho přítele vedlo ke krvácení poranění sliznice při opakované stolici. Velmi důležité je pravidelné vyprazdňování ( hodně tekutin) a trvalé užívání Detralexu.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: