Krev ve stolici

Přeji Vám dobrý den . Asi před pětí měsící se mi na toaletním papíře objevil proužek krve , ihned jsem šel k mému lekáři , který mne s podezřením na hemeroidy poslal na anoskoskpii , kde mi zjistili hemeroidy II stupně .P.doktor mi předepsal Detralex , který jsem užíval . Mé problémy na chvíli přejdou a asi po třech týdnech se mi vrátí . Mám strach , jestli nemám nádor na tlustém střevě s krvacením se mi vrací nepříjemny pocit v konečníku který mi vyvolává nutkání na stolici . Jiné příznaky jako prujem , nebo zácpu nemám . Krev se mi objevuje buď na t. papíře , nebo na povrchu stolice , je mi divné že se mi problémy furt vrací navíc mne netrápí svědění nebo bolesti . Je mi 21 let a v rodině nebyla min. tři pokolení žádná rakovina . Chtěl bych slyšet Váš názor kolonoskopii jsem nepodstoupil nebyla mi ani doporučena velice Vám předem děkuji za Váš názor a za Váš čas kterého si vážím s pozdravem Honza

Odpověď odborníka:

Hemorhoidy tyto potíže vyvolávají a to přesně jak popisujete. Pokud jsou komplikace opakovaně je potřeba hemorhoidy pokud jsou větší, což by ve vašem věku být neměly, operativně řešit. I z důvodů potíží a obav z nádorového onemocnění je možné kolonoskopii provést. Obraťte se na vašeho lékaře nebo přímo gastroeneterologa, který vám v zálěžitosti pomůže. Záležitost je třeba jednoznačně ujasnit.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zbavte se modřiny snadno a rychle
Články: Zbavte se modřiny snadno a rychle
K modřině lze přijít dnes a...
Zánět žil
Články: Zánět žil
Co bychom měli vědět o...
Nebojte se ošetření kořenových kanálků, může vám zachránit zub
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Svědění není jen prázdninová záležitost
Články: Svědění není jen prázdninová záležitost
Znáte ten pocit, když vás...
Cukrovka může zapříčinit oční komplikace
Články: Cukrovka může zapříčinit oční komplikace
Pokud trpíte cukrovkou...
První známky rakoviny? Kašel, bolest i únava
Články: První známky rakoviny? Kašel, bolest i únava
Signály toho, že s tělem...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: