Krev ve stolici

Přeji Vám Dobrý den . Delší dobu asi 4 měsíce mne trapí nález krve na t. papíře a na povrchu stolice . Okažitě jsem šel k mému doktorovi který mne vyšetřil anoskopem . Zjistil mi Hemeroidy II stupně předepsal mi detralex , který jsem užíval . Problémy se mi stále vrací ( ne při každé stolici ) . Nyní jsem byl znova u lékaře , znova jsem byl vyšetřen anoskopem kde mi diagnostikoval : Hemeroid. prstenec překrvený avšak bez uzlů s drobounkými ragadami , kde může být zdroj krvacení jinak nález neg. Po stálém nálezů mám strach jestli nemám ve střevě zhoubný nádor sice průjem ani zácpu nemám ani neubírám na váze , nebo nejsem nijak zvlášť unaven chtěl bych slyšet váš názor . Kolonoskopie mi nebyla vůbec doporučena údajně že krev není natrávená . Děkuji za Váš názor a za Váš čas

Odpověď odborníka:

Je pravděpodobné, že krev vychází z drobných trhlinek a hemorhoidu v řitním otvoru. Ale již pro doplnění diagnozy a vašemu uklidnění by se měla provést rektoskopie nebo dokonce kolonoskopie. Obraťte se na gastroeneterologa nebo chirurgickou ambulancui a nález doplňte. Jinak péče o stolici, přísná hygiena a lokální mast pro řitní otvor..

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: