Krev ve stolici

Přeji Vám dobrý den Pane doktore asi týdén zpátky jsem Vám psal dotaz o mém problému krev ve stolici a o mém prvním nálezu hemerhoidy II stupně po opakovaném nálezu krve na pov. stolice po pětí měsících kdy mi problémy na chvílí zmizely a zase se vracely jsem šel na druhou anoskopii kde mi byli zjištěny drobné ragády a překrveny prstenec hemerhoid bez uzlů . Na Vámi doporučenou kolonoskopii po mém přemlouvání mě poslali . Jen nyní mám opravdu strašně stresové situace jestli nemám zhoubné nádorové onemocnění . Lékařům jsem moje obavy předložil , údajně je to krajně neprvděpodobné v mém věku (21 let) , když jsem neměl žádné onemocnění v rodině . Údájně nádor ve střevě se vyvíjí velice dlouho a pokud nemám onemocnění v rodině rakovina se umne nemůže vyvynout velice rychle chtěl bych slyšet Váš názor mám ve Vás důvěru , nebo jste mi velice dobře doporučil vyš. celeho tlustého střeva a pevně věřím ve Váš odborný názor , který si vezmu k srdci . Dále netuším co znamená překrvený prstenec s drobnýmy ragádamy ? Děkuji velice za Váš názor a velice se omlouvám že Vás otravuji s pozdravem Tomek Jan

Odpověď odborníka:

Ve sliznici konečníku a řitního otvoru se moho objevovat zánětlivé reakce na styk s infekční hmotou což je stolice. Objevuje se přektvení, někdy t.zv. kryptitis. potíže jsou přechodného rázu. Co se týče obav z rakoviny tl. střeva to máme všichni, ale vy jste pro vyloučení udělal všechno včetně nejdůkladnějších vyšetření. Takže nyní na vašem místě bych starosti pustil z hlavy. Pokud by existovaly, potom s časovým odstupem kontrolní vyšetření. Kontroly u proktologa jsou vhodné po l roce. Teprve on by zvážil případné nové vyšetření.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Jak jste na tom s hořčíkem?
Články: Jak jste na tom s hořčíkem?
Trápí vás problémy se zády...
Dráždivý tračník
Články: Dráždivý tračník
Nejodvážnější lékařské...
Vyšetření rentgenem v těhotenství: není důvod k předčasné panice
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: