Krev ve stolici

Při prvním vyšetření stolice na tlusté střevo nalezena krev.Za 5měsíců druhé vyšetření krev nenalezena,je přes to možné aby tam byly polypy,nebo to bylo zapříčiněno potravou či něčím jiným,že tam p prvé byla? Děkuji

Odpověď odborníka:

Krásný den, milá paní Evo. Test na OK slouží jen k základnímu screeningu, může být tzv. "falešně positivní", často bývá jeho positivita vyvolána přítomností zcela "benigních" zdrojů /překrvení sliznice, hemorhoidální či divertikulární změny/. Doporučení je však jednoznačné- nález positivity testu na OK by měl být indikací k provedení koloskopického vyšetření /opakovat test a získat nový nález negativní neřeší situaci- je jen zdrojem "tvzení proti tvrzení"/

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: