Krev ve stolici

Dobrý den, v rámci preventivní prohlídky mi byl mimo jiné vyšetřen vzorek stolice s pozitivním nálezem na krev ve stolici. Následný vzorek(za dva dny) byl rovněž pozitivní. Nyní je MUDr na dovolené, po Velikonocích mám přijít pro doporučení na odoborné vyšetření. Asi tři týdny před odběrem vzorku jsem prodělala ĺehčí virózu, od té doby mě bolí v křížové bolesti - žádná ostrá bolest, spíš takové "tlačení" (pravidelně posiluji pod odborným vedením trenéra, nemám tedy zádové a břišní svaly povoleny), v posledních dnech mám "trhání"v konečníku. S vyprazdňováním a jeho pravidelnosti nemám ani jsem nikdy neměla potíže. Stravu mám relativně vyváženou. Vždy jsem se cítila a dosud cítím zdravě, nyní jsem však ze situace nervózní. Vyšetření moče a krve je v naprostém pořádku, pouze mám v krvi trochu pod hranicí cukr, ale to mám jako dospělá stále. Musí být toto nutně příznaky zhobného bujení v těle?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Kamilo! Nikoli, popisované příznaky nejsou specifické pro zhoubné bujení. Ačkoli tuto kategorii nelze předem vyloučit, pravděpodobnější jsou jiné příčiny Vašich obtíží. Doporučuji neotálet s dovyšetřením.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: