Krev ve stolici a řezání

Dobrý den , chci se prosím zeptat ohledně krve ve stolici a řezání při ní..bolí mě to uz tak dva týdny mel jsem takovou tužší stolici a strašně to řezalo při ní.na toaletním papíře krev jen jemně..včera ale jsem měl průjem a to řezání i při něm,poprvé když jsem šel na záchod tak bez krve ale jak jsem šel podruhé byla i v záchodě čistě červená..zadek mě bolí ještě teď z toho.bojím se jít k lékaři když jsem viděl že to může být i nádor konečníku,ale také jen hemeroidy.Nemám dostatek pohybu teď v zimě a často sedím (ve škole),Bral jsem antibiotika po nich jsem měl průjem vzal jsem si na to po 4 dnech prujmu endiaron potom se to vystřídalo v zácpu a jak to nešlo tak nevim jestli jsem si to jen třeba nenatrhl protoze hned po stolici mě to začlo bolet a od toho se to táhne ty dva nebo tři týdny.děkuji za odpověď byl bych rád kdyby to nic nebylo strašného..:-(

Odpověď odborníka:

Dobrý den, po zácpě, kterou popisujete, je možné, že došlo k drobnému poranění konečníku, případně, že krev pocházela z hemorhoidů - k určení příčiny je ale potřeba vyšetření. Návštěvy lékaře se obávat nemusíte - vzhledem k Vašemu věku i k tomu, že obtíže trvají krátce a začaly po zácpě je u Vás nádorové onemocnění velmi nepravděpodobné. Doporučuji Vám koupit si k úpravě střevní mikroflóry nějaká probiotika (volně prodejná v lékarně), dále dostatečný příjem tekutin (min. 3 litry/den), zařadit do stravy vlákninu a také přiměřený pohyb. Průjem po užívání antibiotik se objevuje často a nějakou dobu trvá, než se střevní mikroflóra upraví, Endiaron bez porady s lékařem bych nedoporučovala.

MUDr. Hana Králová
MUDr. Hana Králová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Interní oddělení Klinik Kösching

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: