Krev ve stolici u dítěte

Dobrý den, syn má 4,5 roku a v roce 2009 jsme byly u gastroentrologa na vyšetření z důvodu krvácení z konečníku při tužším kakání.Pan doktor nám řekl,že je to z ragády,doporučil dupfalack a probiotika. Po půl roce se občas obevila znova krev po kakání,znova doporučen dupfalack, a při dotazu,že mývá hlen na stolici,nebo na řitním otvoru maz jako zbylek mastičky,nebo proč mívá po větší konzumaci mléčných výrobku zelené a tužší kakání,nám pan doktor řekl,že z toho clapec vyroste.Poslední dobou už krev na konečníku není,ale mívá tužkovitou stolici a začíná si stěžovat na bolesti břicha oklí pupku a níže.Chtěla bych se zeptat,jesti se dá udělat nějaké vyšetření, jiné než pouhým okem,že je vše v přádku.A jesti by jste nám doporučil nějakého gastroentrologa:Olomouc ,Přerov ,Prostějov,Kojetín,Vyškov,Kroměříž, děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, doporučila bych Vám jednoznačně krevní odběry vč. zánětlivých parametrů, iontogramu, štítné žlázy, endomysiálních protilátek. Doplňte také potní test k vyloučení cystické fibrózy. Pokud budou tato vyšetření negativní, ještě bych se zamyslela nad irigografií, což je kontrastní rentgenové vyšetření tlustého střeva.

MUDr. Petra Limrová
MUDr. Petra Limrová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Nemocnice Hořovice

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Nádory mozku
Články: Nádory mozku
Situace v léčbě nádorů...
Ječné zrno
Články: Ječné zrno
Ječné zrno, hordeolum, je...
Moderní antikoncepce a klady s ní spojené
Články: Moderní antikoncepce a klady s ní spojené
Přestože je hormonální...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: