Krev z konečníku

Dobrý den,dnes při ranní stolici(více tuhá) jsem na papíře měla čirou krev..krev kapala jako když se říznete a trvalo to asi 20 min..Stolice byla čistá bez náznaku krve..Toto se mi stalo před 3 lety..měla jsem vyšetření střev a konečníku,vše v pořádku a vše čisté ani hemeroidy..Měla bych tímto vyšetřením projít znova?Jím poměrně dost vlákniny..piji tak 1,5l vody Řitní otvor je bolestiví jako poraněný..

Odpověď odborníka:

Patrně tak náročné vyšetření nebude potřeba, ale krev ve stolici nebo konečníku není radno podceňovat. Patrně se bude jednat o drobný hemorhoid. Ale lékař musí řitní otvor vidět, provést vyšetření konečníku prstem a patrně i minimální endoskopii, tj. je vyšetření celého konečníku, rektoskopii. Takový nález je častý. Podle výsledku vyšetření léčení.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět středního ucha
Články: Zánět středního ucha
Zánět středního ucha...
Bradavice
Články: Bradavice
Bradavice jsou drobné kožní...
Marihuana v dětském pokoji: je důvod k panice?
Články: Marihuana v dětském pokoji: je důvod k panice?
Na zahradě nebo doma za...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Biologická léčba lupénky: dostupná jen pro vážné případy
Rakovina prostaty: 5 mýtů uvedených na pravou míru
Články: Rakovina prostaty: 5 mýtů uvedených na pravou míru
O existenci své prostaty se...
Když za nemocné klouby může lupénka
Články: Když za nemocné klouby může lupénka
V případě těchto dvou...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: