Krevní destičky

Prosím o radu.Dělají se mi velmi lehce modřiny na nohou( pouhé poškrábání),proto jsem byla u lékaře kde mi dělal dvakrát krevní obraz a vždy ukázalo nizký počet krevních destiček ale prý se nejedná o zas tak velké snížení (ostatni krevní testy v pořádku-srážlivost,..) proto jsem objednaná na hematologii.Mám strach aby to nebyla leukémie,nebo se dá z těchto dosavadních testů vyloučit?Děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

Neuvádíte bohužel, jaký počet destiček Vám byl zjištěn (malý pokles by neměl sám o sobě způsobovat potíže s modřinami...). Ze základních testů krevního obrazu není bohužel možné s jistotou říci, čím je pokles počtu destiček způsoben. Možných příčin je více, onemocnění typu leukémie mezi ně patří, ale rozhodně není důvod o této variantě přemýšlet na prvním místě. Na hematologii provedou podrobnější testy, které, jak věřím, Vaše obavy ze závažného onemocnění rozptýlí! Neváhejte se na vše nejasné v ordinaci zeptat.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: