Krevni obraz

Dobry den, prosim o Vas nazor na me krevni obrazy. V Srpnu lonskeho roku jsem byla na pred.vysetreni kvulimodberu oocytu na ivf..zjisteno zvyseny pocet leukocytu a to 14. Druhy den jsem dostala anginu, kde mi bylo receno ze mandle by meli jit ven, anginy mivam tak 2x do roka osklive cele posete cepy..ale i kdyz anginu nemam , na mandlich se mi dost casto objevi cep nebo bila zilka nebo mi i z mandle vymackavaji tvrdy hnis..resp.v mandli je dira a z te mi kouka hnis. Preleceno oenicilinem. Ivf presunuto na Zari..znovu pred.vysetreni kde zjisteno leukocyty 17. Pristrojovy differencial v norme krome neutrof.segmenty byly 74 ( ref.mez 45-70), neutrofily absolutnimpocet 12, 6 (ref.mez 1, 8-7, 5) Druhy den znovu odber i s differencialem mikroskopickym a leukocyty 14, 7 ostatni hodnoty v norme. Differencial mikroskopicky ukazal : tyc 5 (0-4) Neutrofilni segment 79 (47-70) Lymfocyt 15 (20-45) Mluvila jsem s doktorkou na hematologii bala jsem se leukemie, rikalanze nic takoveho se neprokszalo a vubec se toho bat nemusim Crp 5 Fw 16/28 Tudiz by to zanet byt nemel.. Je doktorka nevi z ceho by to melo byt.. Podotykam ze v teto dobe jsem uz stimulovala vajecniky hormony na ivf a brala cca 3tydny prednison 5mg 1xdenne. Mam m.crohn ale toho casu v klidu i z pohledu crp. Nyni jsem ve 32tt ivf se povedlo a ve 12 tt leukocyty 17, 4..nikod se nad tim nepozastavoval..nepocituju zadne problemy..a pry jsou leukocyty v tehu normalne zvysene, ale tolik? A miminku to neublizi? Dle vseho je mimi v poradku Prosim co by mohlo byt to me zvyseni..leukocyty neutrofily tenkrat v Zari...dnes jse Duben a me se jijak nepritizilo, jen mam na jazyku lingua geografika a boli me ale pry to nic neni. Prosim muzete mi napdst vas nazor dekuji moc

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zvýšení leukocytů může mít mnoho příčin. Důležité je , že jste podstoupila hematologické vyšetření, kde se neprokázala žádná závažnější příčina. Nevím jestli nejste kuřačka, kuřáci mívají hodnoty také zvýšené. V graviditě je opravdu zcela fyziologické , že hodnoty leukocytů jsou zvýšené, takže není potřeby se znepokojovat. Mírné zvýšení může být i při léčbě prednisonem.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+7 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
jeste dotaz | Od: Vera | 25.4.2014 09:00
Pani doktroko dekuji za vasi odpoved. Chci se jeste zeptat ja
jsem nebyla na hematologiinale KO mi byl vysetrovan
mikroskopicky diff. A po telefonu jsem tomkomzultovala s
pani doktorkou z hematologie, neprokazali se blasty a tudiz
se neprokazala leukemie..i mi rikala ze u leukemie jsou ty
hodnoty mnohonasobne vyssi je to pravda? A nemohly se
leukocyty zvysit i ze stimulace na ivf..vajecniky uz byly
nastimulovany. Tento tyden byla hodnota leukocytu 13
nevim tedydiff.rozbor.

Vas v immunii jsem take byla pred dvema lety..tam byli
leukocyty myslim kolem11 a zvysene NK bunky..

Dekuji za odpoved
reagovat
re:jeste dotaz | Od: Poradna uLékaře.cz | 28.4.2014 13:46
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosíme Vás, abyste dotaz
zkopírovala a vložila jej přímo do poradny na těchto
stránkách: http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.

V poradně se Vám bude lékař věnovat. Děkujeme
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Dopřejte svým nohám odpočinek
Články: Dopřejte svým nohám odpočinek
Nohy jako ze železa...
Uzly ve štítné žláze
Články: Uzly ve štítné žláze
Uzly ve štítné žláze jsou...
Otrava organofosfáty
Články: Otrava organofosfáty
Nejčastější složkou...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: