Krevni obraz a vliv vysledku na psychiku.

Dobry den, byla jsem u Dr., ciste prevence a v KO mi vyslo WBC 18,5 (4-10) PLT 408 (150-400), Neutrof. tyc 0,11 (0-0,4) a lymfocyt 0,15 (0,20-0,45). Ostatni vse v norme. Pri porovnani s limity normy - no, mne osobne by to ani neprislo jako nejak zavratne velke odchylky. Jenomze Dr. trvala na tom, ze se to musi resit a poslala me na dalsi testy + me vysetrila a nic zjevne neobjevila. Je hodna, mila a ja ocenuji, ze se stara a hleda "v cem by mohl byt pes zakopan", ale je to nemily test na psychiku. Nejsem z lidi, co ulehnou s kazdou prkotinou (mozna tim se to komplikuje, ze se malo sleduji) ale protoze mi fyzicky nic neni a opravdu se citim absolutne fit, tak uz jsem si diagnostikovala snad vsechno nesymptomaticke a nelecitelne vcetne hiv a leukemie... Tak se chci zeptat jestli to nemuze byt treba tim, ze ne ze bych uz nejakou nemoc prekonala/prechodila (na zadnou si nevzpominam), ale ze treba jeste prijde a ja ji zatim fyz. nepocituji (chripka napriklad, te je ted vsude kolem hodne). Nebo tim, ze mi pred mesicem davali zubni implantat (ale na kontrole mi tehdy rikali, ze je vsechno v poradku). Nebo si mam nechat udelat ty hiv testy, protoze ty se bezne s KO nedelaji (neziji rizikove, ale Panna Maria taky nejsem, nahoda je svine a „dobre rady“ od znamych me donutily pochybovat uz o vsem!). Proste nevim, trochu silim z toho, ze dle mne mi nic neni ale pry mi neco je... Ja se samozrejme optam sve Dr., ale vzhledem k svatkum k ni jdu az za 3 tydny na dalsi KO a myslim, ze do ty doby trochu "zcvokatim". Predem dekuji za odpoved a rovnou taky preji hezke svatky!

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zvýšení hladiny leukocytů i krevních destiček může mít mnoho příčin. Nejčastější příčina může být přítomnost infekce/zánětu/ v těle. Záleží zda-li jste v době odběru nebyla nachlazená, nebo neměla nějaké jiné příznaky/teplota, bolest v krku, příznaky močové infekce../. Je důležité odběr zopakovat znovu, aby se zjistilo zda-li zvýšení bylo pouze náhodné či zda-li se nález bude opakovat. Hladina leukocytů se velmi rychle mění, takže určitě nelze vycházet z jednoho odběr.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: