Krevní plazma do kolene

Dobrý den, zajímalo by mě, zda u mé diagnózy viz níže by mělo nějakou cenu aplikovat krevní plazmu do kolene, podotýkám, že jsem před 3 roky absolvovala aplikaci kmenových buněk a nijak zvlášť mi to nepomohlo od bolestí, můžete mi tedy poradit, prosím. A navíc to není levná záležitost, tak aby to nebyli je vyhozené peníze. Také mám za sebou několik arsc, injekcí a condrosulf. RTG. sin kolene+axial pately. Osteophyti fossae intercondylicae femoris l. sin. Chondromalatia art. FP l. sin. gr. IV Rpt. c. post. men. med. genus l. sin., plicae et synechiae, synovilitis, st.p. plasticam LCA Pulley léze 3. stupně Datum vyšetření: 11.08.2015 10:07 Nález: Stp. odstranění osteofytů ve fossa intercondylaris L kolene. Do dist. femoru a prox. tibie zavedeny dva šrouby, OS bez známek uvolnění. Okraje kondylů femoru i tibie přihroceny, kloubní štěrbina snížena, více mediálně. Subchondrální sklerosa.Arthrosa. Skelet bez čerst. traumat. změn. Závěr: Arthrosa L kolene, stp. odstranění osteofytů, st.p. plastice LCA - OS bez uvolnění ve srovnání s min. vyš. z 3/14. Nález:MR Mr vyšetření levého kolenního kloubu bylo provedeno transverzálními T2W, koronárníi PDWfatsat, T1W, sagitálními PDWfatsat a T2WTSE sekvencemi. Postranní vazy s normálním průběhem, vnitřní postranní vaz je zesílený zevní beze změn. Zadní zkřížený vaz s normálním průběhem i signálem. Přední zkřížený vaz po plastice. Náhrada je homogenně T2W hypointenzní v anatomickém postavení. Zevní meniskus je homogenně T2W hypointenzní. Vintřní meniskus po parciální resekci zadního rohu bez známek reruptury. Na mediálním kondylu femoru je chondrální defekt o šíři asi 15 mm se subchondrálnm edéem kosti a tvořící se pseudocystou. Osteochondrální defekt je i dorzomediálnmě na lateroálním tibiálím plateau. Patella bez chondropatie. V kloubní dutině je malý výpotek. Závěr: Stp. plastice předního zkříženého vazu. Náhrada je intaktní, Mr známky impingementu diferencovatelné nejsou. Stp. parciální menisketomii vnitř. menisku bez známek reruptury. Chondropatie tibiofe skloubení s chodrálím defekty zejména na med. kondylu femrou a lat. tibiálním plateau. Na med. kondylu ústup edému kostní dřeně po částečném přehojení defektu. Moc děkuji za odpověď.vpv

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, Váš dotaz patří spíše do kompetence ortopeda. S aplikací krevní plasmy do kloubů nemám vůbec žádné zkušenosti a osobně ji vidím spíše skepticky.

MUDr. Vladimír Němec
MUDr. Vladimír Němec

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: ASKLEPION s.r.o.

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: