Krevní testy

Dobrý den,velice Vás prosím o vysvětlení krevních testů.V srpnu minulého roku jsem prodělala černý kašel. Testy byly pozitivní.Kašlu dodnes.Sice ne již tak silně,ale kašlu.Od prosince minulého roku mě začaly bolet klouby,svaly po celém těle ,cítím se unavená ,občas zimnice střídá pocení,teploty nemám.Obvodní doktor diagnostikoval chřipku,ale problémy trvají dodnes. Při návštěvě internisty bylo zjištěno zvýšené CRP 14,9 mg/l a sedimentace FW za 2h. 42mm. Pro neustále bolesti nohou internistka vyloučila zánět žil a s podezřením na chlamydie nasadila atb Doxybene. Pátý den atb a stále stejný stav .Byla jsem u internistky,další testy na chlamydie a boreliozu jsou negativní. Ovšem co je pozitivní ...sérologie...CMV IgG nejvyšší hodnota 0.39 u mě 4.90kU/l ,dále EBV VCA IgG nejvyšší hodnota 19.9 u mě 694,0kU/l a ještě EBNA IgG nejvyšší hodnota 4.9 u mě 355 kU/l. Internistka tvrdí že bolesti kloubů,svalů a únava je stále ještě důsledek černého kašle. Ráda bych tomu věřila,ale mám obavy,aby nešlo o něco vážnějšího.Děkuji Vám velice za Váš čas a odpověď.

Odpověď odborníka:

Krásný den,já děkuji za důvěru.Testy na CMV a EBV nejsou příliš cenné.S těmito viry jsme všichni přišli do kontaktu a vytvořili protilátky.Jsou to ale tzv.herpetické viry,pro které platí,že zůstávají v minimálním množství v organismu,při jakémkoliv oslabení dojde k tzv.syndromu nespecifické reaktivace-lab.korelátem je vzestup příslušných protilátek.Tento stav ale v praxi nic vlastně neznamená,kromě potvrzení skutečnosti,že je člověk opravdu imunitně oslaben.Vaše předchozí infekční onemocnění jistě mohla navodit v organismu takový stav.V období perimenopauzy se naše tělo hormonálně přelaďuje,hormonální rovnováha může být rozkolísaná,což má dopad na fungování celého těla.Zkuste se zbytečně netrápit,nestresovat,je dobré důvěřovat kompetenci Vašich lékařů-jde jim o stejnou věc jako Vám-aby se nic nezanedbalo a Váš stav se upravil.Ale někdy je k tomu zapotřebí hlavně trpělivosti a jistého času.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: