Krevní testy na zánět

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda může lék Ibalgin ovlivnit krevní testy na nespecifikovaný střevní zánět (nebo na něco jiného, např. zjištění Crohnovy choroby). Měla jsem ho před odběrem a zapomněla jsem se o tom zmínit. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Iveto! Není to pravděpodobné. Ibalgin působí na úrovni mozku, kde tlumí bolestivé signály a je jen minimální šance, že zkreslil výsledky vyšetření. Na rozdíl od léků jako je brufen a paracetamol, které sice působí proti bolesti, ale na periferii, tím že tlumí aktivitu enzymu COX(druhého typu) - ty by výsledky vyšetření zkreslit mohly.

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: