Krevní tla

Je mi 69 let, mám srdeční arytmie asi 12 let, nikterak mne ale neomezují. Amiodaron mi byl před dvěma lety vysazen, protože neúčinkoval. Mám problém: v ranních hodinách mívám malé rozdíly mezi syst. a diast. tlakem, až někdy pociťuji lehkou nevolnost (příklad 126/96). Zatím to řeším ranními procházkami a pohybem na čerstvém vzduchu. Přes den se tlaky vylepší a je po problémech. Nejsou tyto stavy po ránu nebezpečné?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, rozhodně to řešíte dobře, ale procházkami se zvyšuje hlavně horní tlak, dolní je závislý na stavu vašich cév a měl by být nižší. Nevím, jaký tlak máte v ostatních částech dne, proto si nějakou dobu (cca týden) zapisujte svůj tlak cca 3-4x za den (včetně telesné aktivity,která předcházela nebo následovala) a navštivte internistu, měla byste s ním probrat vhodnost léčení (dolní tlak by neměl překračovat hladinu 90). Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Příčinou vysokého tlaku může být nádor
Články: Příčinou vysokého tlaku může být nádor
Existuje více důvodů ke...
16 potravin, které chrání srdce
Články: 16 potravin, které chrání srdce
Zdravý životní styl působí...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x