Krevní tlak

Dobrý den, Je mi 18 let a po mnoha nemocí už mě nebaví chodit k lékařům,neboť mi už pomalu nevěří. V roce 2010 jsem z přechozené nemoci prodělala pneumothorax . Po necelém půl roku v nemocnici se můj stav vrátil do "normálu". Od malinka aktivně sportuji a i přes tuto nemoc se má aktivita neomezila. Až teď. Už rok se "válím doma" ,neboť mi ortoped řekl,že jestli chci ještě za pár let chodit,mám přestat běhat lehkou atletiku a jezdit na koních. Kotníky mám oddělané z běhání,kolena taktéž a kyčle z koní . Na občasnou bolest jsem si zvykla a nijak si nestěžuji,ale teď mě začal trápit krevní tlak. Od 15 let jsem měla takové období,když jsem se např. sehnula pro tašku,šla jsem za ní Když jsem rychleji vstala,skončila jsem na zemi. Teď se to ale zhoršuje.Mám špatný IS a často marodím a proto si nemůžu dovolit kvůli škole opět zameškat. Ale k problému : za poslední týden jsem již 4 krát zkolabovala. Jsem úplně v pohodě,vysmátá,pak se ale zvednu ( nijak rychle) a najednou spadnu. Vždy mě po probrání hrozně bolí u srdce. Včera jsem při sezení u televize zničeho nic měla tik v oku,cukala mi pravá strana úst,měla jsem velký třes v rukou a bolest u srdce.Jsem kuřák a jelikož tento stav nebyl poprvé,zapálila jsem si a během pár potáhnutí se mi ulevilo. Opravdu mi to už dělá starosti. Bydlím s přítelem a mamce to nechci říkat,má teď dost problémů se sestrou,ale přítel mi vyhrožuje,že jestli ještě jeden kolaps,veze mě do nemocnice. Tak Vás prosím o Váš názor. Jediná má závislost je kouření a po ránu kafe,bez toho kafe mám jinak neuvěřitelné bolesti hlavy. Ještě jednou děkuji Hrušková Léky : Seretide 500,Ventolin,Xyzal

Odpověď odborníka:

Dobrý den, obtíže, které popisujete by mohly být způsobeny ortostatickou hypotenzí. Někteří pacienti mají problém s tím, že když se postaví tak zkolabují. Je to způsobeno tím, že se jejich arteriální tlak nestihne upravit a mají krátkodobě nízký tlak a zkolabují. Tato diagnóza se nedá dělat na dálku, proto je nuté vyšetření lékařem. Ve vaši medikaci jsou léky, které se užívají na asthma. Bylo by vhodné zanechat kouření.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: