Krevni tlak

Dobry den chtel bych se zeptat,kdyz jsem byl na ekg a na odberu krve muzu dostat infarkt kdyz krev a ekg bylo v poradku ..

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ano můžete, ve Vašem věku by to ale bylo opravdu velmi neobvyklé... Podrobněji: z normální klidového EKG nemožnost případného budoucího infarktu rozhodně nevyplývá, stejně tak jako z normálních výsledků jakýchkoliv laboratorních testů. Pro zhodnocení rizika srdečně-cévních onemocnění (včetně infarktu) v budoucnosti je potřeba zhodnotit především Vaší životosprávu (práce, pohyb, kouření...), údaje týkající se daných onemocnění ve Vaší rodině (rodiče, prarodiče...), výši Vašeho krevního tlaku, Vaší hmotnost a z laboratorních testů pak zejména hodnotu krevních lipidů (cholesterol...). EKG je pak pomůckou sloužící spíše až k potvrzení nebo vyloučení určité diagnózy. Na další podrobnosti se vyptejte lékaře, u kterého jste byl vyšetřen - v posouzení významu testů jde také o to, proč vlastně (pro jaké potíže) Vám nyní bylo EKG a lab. testy provedeny.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: