Krevni tlak, cholesterol , poceni aj.

  • Dotaz od: Kamila Kochova
  • Publikováno: 15.6.2010
  • uLékaře.cz

Dobry den, jiz nejakou dobu mam nestabilni krevni tlak. Strida se vselijak.Drive jsem mela jen velmi nizky.Mam vysoky cholesterol-lek mam,ale zadne zmeny k lepsimu.Nevim, zda obcasne poceni, ale ruce, nohy studene, je k zrejme prechodu- je mi 49 let. V 21ti letech jsem mela pry prechodit infarkt. Muj otec mel staly nizky tlak, byl lecen na cholesterol a srdce a zemrel na infarkt-54lety.Ma maminka mela cely zivot lecen vysoky tlak, a zemrela na rakovinu ledvin. Vyhybam se tukum, snazim se byt aktivni...nejsem obezni.Presto s cholesterolem nemohu nijak hnout...Mam hrozony strach. Blizim se k veku, kdy muj otec zemrel...Navic me casto brni ruce, az tak,ze nemohu spat.Pres den je to mirnejsi. Docetla jsem se u Vas,ze vys. tlak muze byt i priznakem nadoru. Boli me casto nyni hlava..Stres je na dennim poradku, i kdyz se snazin jej tlumit a odbouravat bylinnymi leky. Nic neni lepsi, naopak. Jake mam sance,co delam spatne... Dekuji za Vas cas a odpoved Zdravi Kochova K. P.S. Nejsem zadny blazen.Jen mam strach. Navic ve Vasich info bylo take ze pri desti, ci celk. nizkem tlaku vzduchu by mel byt u lidi s probl. tlaku klid ....U me to neni tak.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vaše potíže jsou velmi různorodé - chápu, že máte obavy o své zdraví, ale myslím, že to nebude tak vážné, spíše jde o psychickou tíseň a strach. Zkuste se podrobněji zajímat o dietu se sníženým množstvím tuků, najděte si na netu nějakou knihu nebo navštivte knihkupectví a kupte si specializovanou knihu s recepty, podle které se budete dlouhodobě stravovat. Jsem si jistá, že se cholesterol polepší. Nechte se také vyšetřit na neurologii kvůli brnění rukou - nespíše to bude od krční páteteř, ale také třeba od karpálních tunelů - to já na dálku nerozliším. Vysoký tlak má velká část populace, řadí se k civilizačním nemocem, spíš než s nádorem má souvislost se stresem, který udáváte, že prožíváte. Zvažte návštěvu u psychoterapeuta - pomůže vám s nácvikem zvládámí stresu a krevní tlak se také po čase upraví, spolu s vlivem diety, kterou budete užívat - také bude mít podíl na normalizaci tlaku. Nevzdávejte to, bojujte, určitě se AKTIVNI snaha vypatí. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: