Krevní tlak, omdlévání

Dobrý den, před rokem jsem měla při spěchu zatmění před očima a omdlela jsem. Zjistili mi výšší tlak (160/90). Začala jsem užívat Amprilan. Asi před měsícem se mi např. při rychlém postavení, spěchu nebo vyběhnutí do schodů zatmí před očima, je mi na omdlení a zadýchávám se. Doktorka mi řekla, že mám vyšší spodní tlak (135/90) a přidala mi Betaloc. Potíže mám stále. Je mi 50 let, byla jsem na EKG - v pořádku. Co si o tom myslíte? DĚKUJI!

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paní Jarmilo, protože máte vyšší tlak a Vaše tělo je na něj tedy již adaptováno, je velice pravděpodobné, že se hůře srovnává se změnami polohy- těmto obtížím se říká ortostatická hypotense, je to náhlý pokles tlaku při přechodu např. z lehu do stoje,který je provázen např. mžitkami, pocitem hučení v uších, bušení ve spáncích či mdlobou. Jen u vás vzhledem k hypertensi Vaše tělo považuje za velice nízký tlak, takový jaký by u normotlakého člověka byl považován za normu či dokonce za hypertensi. Doporučuji tedy vstávat pomalu,nejdříve pomalu do sedu a poté do stoje, prostě tělo na náhlou změnu tlaku pozvolna adaptovat.

Poradna uLékaře.cz

Nepromeškejte správnou chvíli začít s účinnou léčbou a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: