Krevní výsledky

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na pár věcí v oblasti hematologie. Již od listopadu 2008 mám 2 neměnné uzliny na krku, mnohokrát kontrolované na UZV a prý reaktivní, benigní, reakce na záněty. Několikrát za tu dobu jsem podstoupila krevní vyšetření, sedimentace je vždy v rozmezí 18-22. KO byl také vždy dobrý, jen teď v březnu mi byla diagnostikována mírná normocytární anémie, ferritin na dolní hranici normy (12,6ug/l). Jinak WBC 4,9, NE 51,7%, EO:2,7%, Basofily: 1%, Monocyty 8,8%, Lymfocyty 35,8%, RBC: 3,80, HGB: 11 g/dl, HCT: 33,4%, MCV: 87,9 fl, MCH: 28,9 pg, MCHC: 32,9 g/dl, RDW: 14,8%, PLT: 312x10, MPV: 10 fl, b2MG: 1147 ug/l. Chtěla jsem se jen zeptat a ujistit se - zda to vypadá, že se jedná opravdu o nižší počet červených krvinek v důsledku nižších zásob železa (jsem 6 měsíců po porodu)...zda se nemůže jednat o nějakou leukémii nebo tak....Bylo mi napsáno železo, ale mám strach:o( A ještě jeden dotaz - když mi dělali histologii z jedné uzlinky, je pravděpodobné, že složení těch ostatních bude stejné? Moc děkuji za radu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Jaroslavo! Popis Vašich obtíží na mne dělá dojem, že jste v dobré péči, dostatečně vyšetřená. uzlinky mohou přetrvávat nějakou dobu po odeznění infektu. Zvláště pokud nejsou oboustranně a je to jen jedno místo, je pravděpodobný původ z místní infekce, nikoli z krevní malignity typu leukemie. Nemusíte užívat železo, stačí, když zvýšíte svůj příjem červeného masa, odkud se stejně železo lépe vstřebává.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: