Křivá páteř

Asi před půl rokem mi bylo zjištěno po nevysvětlitelné bolesti zad, že mám lehce křivou krční páteř, která nevyžaduje operaci. Tak mi byla navrhnutá léčba pomocí rehabilitace. Asi 1 měsíc jsem docházela pravidelně na rehabilitace a bylo mi fajn. Jenže jsem pak musela rehabilitaci přerušit z důvodu bolesti zlomeniny kotníku. Pak mi začaly bolesti hlavy, občas motáni hlavy, bolesti rukou, nohou, lehkým brněním v prstech a nohou, bolest celé páteři. Zkrátka bolí mě celé tělo. Také nemám čas odpočinku, takže pořád na nohou. Na neurologii vyšetření v pořádku a lékařka uvedla, že potíže jsou od páteře. Chci se prosím zeptat, zda tyhle uvedené problémy opravdu souvisí s tou křivou krční páteři? A zda intenzivní cvičení mě konečně problémů zbaví? Chci nastoupit do nemocnice na infuze a zároveň chodit na cvičení. Je to vhodné? Děkuji za radu.

Odpověď odborníka:

Vámi popisované potíže mohou být od krční páteře. Stává se, že se bolest přenese do hlavy, brní prsty apod. samozřejmě nejlépe Váš stav zhodnotí neurolog, který Vás vyšetřil. Držela bych se jeho rad a doporučení. Jsou-li potřeba infuze na útlum bolesti o tom rozhodne lékař, kteý Vás vyšetřil. Rehabilitace je v případě problémů s páteří nezbytná. Infuze jsou určeny k útlumu bolesti, ale neodstraní problém. Rehabilitace je nejlepšíá léčebnou metodou pro vaše potíže, ta odstraní příčinu bolesti. přeji pěkný den.

MUDr. Lenka Terzipetková
MUDr. Lenka Terzipetková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Fakultní nemocnice Motol, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x