Křivé záda

Dobrý den,mám dotaz,je mi 21 let,již od základní školy sem se začínala hrbit zřejmě z pohodlí nebo z nižšího seběvodomí ani nevím proč,během dospívání mi to ale začlo vadit jelikoz se uz uplne narovnat nemuzu,hodne sem sedavala u pc a krivo takze ty ta pater podle toho vypada,pry mam skoliosu ale spise bych chtela ty zada trcohu srovnat at tam nemam hrb,snažím se rovnat kdykoli si to uvedomim,myslite ze by bylo vhodne navstivit ortopeda je mozne ty zada nejakymi cviky ještě trochu srovnat?taky me casto boli po dolesi chuzi nebo kdyz mam tezsi tasky,děkuji moc za odpoved.

Odpověď odborníka:

Návštěva ortopeda je na místě, je třeba ujasnit zda se jedná o skoliozu a jakého typu, nebo se jedná o Scheuermannovu chorobu, která v pubertě odeznívá. Období t.zv. druhé růstové akcelerace. Po rtg snímeku i vajádření. Cvičením lze dost napravit a záleží na stupni změny křivky kolik. Vhodná i lázeňská léčba. Informujte se o těchto možnostech u svého ortopeda.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x