Křížový vaz

Dobrý den, před rokem jsem byl na plastice koleniho krizoveho vazu. po pul roce od operace jsem zacal sportovat, vse bez problemu. Kdyz jsem pred dvema dny si sel zahrat fotbal tak sem nechtene trochu zadrhl spickou o zem a cuklo mi v kolenu. mam ho otekle ale otok ustupuje ale citim bolest na vnitrni strane kolene. chtel bych se zeptat jak poznam jestli vazy drzi? je mi 18 a nechtel bych jit znovu po roce na dalsi operaci. (mam jeste odebranou polovinu vnitrniho menisku). dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Nemusí se jednat o poranění předního zkříženého vazu po plastice, múže se jednat jen o přetažení bočního vazu. I lékař někdy obtížně poznává zda zkřížený vaz je porušen. Jste ještě brzy po plastice vazu a proto byste se měl dát vyšetřit už i kvůli tomu, abyste byl klidný.Sportovat po této operaci po půl roce se musí zvolna a s rozvážnou opatrností..

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: