Křížový vaz

děkuji, Vaše rady považuji za dobré, nicméně stále mluvíte o magn. rezonanci, ale můj lékař mi nic takového nenabídl, jen mi řekl, že má koleno procvičovat jakoby na rotopedu a hodně chodit a dávat si prisnitz. Asi bude těžké si to vynutit.

Odpověď odborníka:

Záleží na stavu kolena, pokud potíž přetrvává musí se potíž dořešit buďto magnetickou rezonancí nebo i přímo artroskopií. Na koleno není vhodný priesnitz. Ten chladný zůstává na koleni delší dobu až do zapaření místa přiložení a to je špatně. Na zánětlivé změny kolena spíše 3 x denně 15 min. chladný nebo ledový obklad, jakmile přestane chladit, potom odstranit.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: