Krk

Dobrý den již 4 týden mě bolí v krku. Byla jsem před 3 týdny u své doktorky ta řekla že nic tam nevidí, ale i tak mi udělala krevní testy a ty jsou v pořádku. Za týden jsem tam byla znova že mě to nepřešlo dala mi bioparox i ten nezabral. Tak mi ještě udělala výtěr a taky nic. Tak nevím. Zdá se mi jako bych měla za mandlema takové nateklé bouličky jako výrůstky, ale doktorka že to nic není tak nevím. Prosím moc o radu mám strach a hned se vidím že by to mohla být rakovina jsem hroznej strašpytel prosím moc děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, doplnila bych ještě krevní odběry - hlavně CRP, krevní obraz, aby se zjistilo, zda-li se nejedná o bakteiální infekci a zda-li je v těle přítomen zánět. Neznamená, že výtěry bylylnegativní, že by se o bakteriální infekci nemuselo jednat. Pokud by se jendalo o virový zánět, tak výtěry budou negativní. Zkuste si na 2-3 dny nasadit Ibalgin /Ibuprofen/ 400mg 2x denně 1 tbl. - má výrazný protizánětlivý efekt + kloktat šalvěj, solné roztoky. Pokud by projevy přetrvávaly , doporučovala bych ORL vyšetření.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: