Krk, psychika? stres? štítná žláza?

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat, delší dobu jsem měla takové tepání či vzduchy v dolní části krku, ale nejde to úplně upřesnit. Bylo to takové zvláštní tepání a bylo to nepravidelné. Někdy se mě to vyvolávala po alkoholu, kávě nebo fyzické námaze a nervozitě, ale nebylo to pravidlem. Večer když jsem ležela tak to bylo někdy horší, ale problém s polykáním nebyl nebo tak něco. Nějak mě to přímo nevadilo, ale postupně, jak jsem měla toho víc ve škole a víc jsem pila kávu a tak se to stávalo častěji. Chtěla jsme s tím už někam zajít, ale zrovna jsem jela za setrou do Francie a chytila jsme tam záchvat. V ten den bylo hodně vedro a já si ráno dala kávu, po chvíli z ničeho nic se mě, začala motat hlava, bušit srdce, pocity omdlení, křeče a brnění rtů, předloktí a nastal problém s polykáním. Trvalo to asi 30 minut. Po záchvatu jsem byla unavená a lehce se mně motala hlava. Když jsem dorazila domů ihned jsem to začala řešit. Měla jsem asi tři dny stále lehké pocity na omdlení, cukalo mě ve svalech, nemohla jsem spát. Bála jsme se něco sníst, protože jsme měla pocit, že mě jídlo vázne v krku. Začala jsem dostávat strach, že umřu a začala jsem stále hledat to, co by to mohlo být. Chodila jsem na všechna různá vyšetření - srdce, plíce, hlava, ORL. Jediné co mě zjistili, že mám zvětšenou štítnou žlázu a doktorka mně diagnostikovala panickou ataku. Brala jsme chvíli lexaurin abych mohla spát. Nejprve jsem měla stále pocity knedlíku v krku, chvění někdy mě i večer bušilo srdce. Ted zase mám problém s krkem stále se mě špatně polyká, tepá, někdy se chvěji. Stále tam něco cítím. Přijde mě že se mě to stále střídá. Je opravdu možné, že za to může psychika nebo štítná žláza. Stále mě štve, že mě nikdo nemůže vlastně říct co mě je a já musím nad tím stále přemýšlet. Ted ještě půjdu na endokrinologii na odběry, protože mám stále potíže s polykáním a cukáním. Mockrát děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, velmi bych doporučil ještě jedno ORL vyšetření. Psychika může mát vliv, ale dlouhodobá léčba Lexaurinem je nebezpečná a lék je návykový. Máme dnes mnohem elegantnější prostředky nenávykové, které mohou problém vyřešit. Stačí nám zavolat na 604243945. S úctou dr. Pavelec, LENTE

MUDr. Václav Pavelec Ph.D.
MUDr. Václav Pavelec Ph.D.

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: Ušní-nosní-krční klinika LENTE

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: