Krk, uši,hlava,záda,páteř

Dobrý den, prosím o radu na koho se obrátit s tímto problémem: je mi 34 let, jsem muž, před 5 lety jsem upadl a uhodil se do hlavy/týlu/, mám od 5let otevřené ucho /vyhnisaný bubínek-v roce 2013 operativně uzavřeno, přesto je tam dírka/,problém s páteří -Šojerman, neustále mám stavy, kdy mám tlaky do uzlin na krku, jdou dozadu kolem uší do hlavy, uši se zahlušují, roztřepe se mi celé tělo, jsem nesoustředěný, roztěkaný, mám závratě, špatně od žaludku - na zvracení, poté 2 dny v obličeji strhaný a hodně vyčerpaný a unavený, také píchavá bolest a tlak v mezižebří levého prsu, někdy také problém s ohryzkem - ucítím tlak do krku a do hlavy a musím si jej sám vrátit, poté tlak odezní, od června 2015 do dneška 4x antibiotika a přesto jsou uzliny hmatatelné a bolestivé, při téměř každém pohybu hlavou vpravo nebo vlevo /k rameni/ mi 2x - 3x hlasitě křupne v krku,v roce 2012 v práci kolaps/odvoz rychlou lék. službou/, toto se opakovalo 3x. Hledám pomoc kde se dá, ale stav se nelepší. Děkuji za odpověď Tomáš - syn

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Vaše potíže jsou natolik rozmanité, že je nejde přisoudit změnám na páteři. Scheuermannova nemoc sice existuje a může působit bolesti zad, ale uváděné potíže ke změnám páteře opravdu příliš neukazují. Pocit "křupání v krku" může být při degenerativních změnách pátře, ale obyčejně neznamená nic závažného. Zlepšit stav může alepsoň zčásti kvalitní fyzioterapie. Přesto bych Vás odkázal zpět k praktickému lékaři. Lze prokázat, zda nemáte chronický zánět středouší a k tomu zvětšené mízní uzliny na krku, případně zánět v okolí středního ucha. Už jen to, že hledáte pomoc všude a nikdo nic jasného neprokázal, potvrzuje, že nebude příčina jen jedna. Po internetu najdete sice řadu informací, ale většina bude zavádějící a příliš nepomůže. Doporučuji Vám znovu vše probrat s Vaším praktickým lékařem nebo jiným lékařem, kterému důvěřujete.

MUDr. David Bludovský
MUDr. David Bludovský

Specializace: Neurochirurgie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x