Krupani kloubu u ditete

Dobrý den, mam 18 mesicniho chlapecka a stale mu dost krupou klouby. Ted se pridaly i kycle když ho mam v naruci. Dnes jsem mela pocit, ze zvlastne chodi jako by se mu ty nozicky moc nechtelo používat. Rano navstivim sveho pediatra ale rada bych znala nazor odbornika. Moc děkuji zaodpověď.

Odpověď odborníka:

Jistě je na místě ortopedické vyšetření i další spolupráce s pediatrem. U dětí se často objevují zcela nezávadné zvukové fenomény při značné kloubní mobilitě, hypermobilitě. Při pohybu z krajního natažení do ohnutí, extenze a flexe, vznikají podtlakem v kloubu ony zvukové fenomény. Jinak podle nálezu ortopeda u vašeho dítěte.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Nemocné srdce dokáže zachránit katetrizační zákrok i klasická operace
Jak probíhá umělé oplodnění: IVF krok za krokem
Články: Jak probíhá umělé oplodnění: IVF krok za krokem
Neúspěšné snahy o přirozené...
Zánět žil
Články: Zánět žil
Co bychom měli vědět o...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: