Krvacanie

Dobry den, mam 26 rokov, uzivam antikoncepciu dokopy asi 8 rokov, prestavku pocas tejto doby som mala 1 mesiac. Asi 4 roky uzivam Yadinne. Striedavo (priblizne 2 mesiace nic, 1 mesiac ano) mavam spinenie asi tak po 1,5 tyzdni od zacatia uzivania noveho blistra. Takisto v tej dobe mavam aj slabe krvacanie po pohlavnom styku. Zo zaciatku mi to velmi neprekazalo, ale teraz uz ano, lebo je to obmedzujuce. A takisto ma vcera uz aj vystrasilo to krvacanie po pohlavnom styku, ci je to naozaj len kvoli nizkej davke hormonov v mojej antikoncepcii. Na vysetreni u svojej gynekologicky som bola naposledy asi 3 mesiace dozadu, sice s inym problemom, ale spravila mi kompletne vysetrenie....no vtedy som zabudla spomenut tento moj problem. Chcela by som sa spytat, ci je tento problem naozaj sposobeny len antikoncepciou? Pomohla by zmena na iny druh? Aky by ste mi odporucili vy? Aby mal podobne ucinky ako Yadinne, lebo po vsetkych inych strankach mi tato ATK vyhovovala, len asi aby mala vyssiu davku hormonov. Samozrejme navstivim aj svoju gynekologicku v dohladnom case. A este otazka, ci by ste mi odporucili pauzu v uzivani ATK, alebo nie je potrebna. Dakujem Vam velmi pekne!

Odpověď odborníka:

dobrý den, zadine je dobrá antikoncepce, ale asi by chtěla změnit.pauzu v antikoncepci bych nedělala, vysadila bych ji,až byste chtěla otěhotnět v případě, že s novou ATK se problém nebude opakovat.lékařku určitě navštivte.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: