Krvácení

Dobrý den, již 6 let bojuju s neustálým krvácením. Ze začátku jsem brala antikoncepci a vždy v průběhu jsem slabě krvácela, doktoři říkali, že se to upraví. Nikdy se to neupravilo, bylo to horší a po vysazení mi to zůstalo. Před dvěma lety mi našli endometriozu a operovali. Pak jsem půl roku brala Synarel a měla jsem přechod. POté jsem měla otěhotnět a znovu jsme začala krvácet. Celý rok. Našli mi nějaké vykyvy v cyklu, ale žádné hormonální léky nezabraly. Myslím, že to nemůýu vůbec brát. V lednu jsem byla opět na operaci, znovu andometrioza, navic, chronicky zanet delohy. Dostala jsem silna antibiotika a Visanne na půl roku, který má zastavit ovulaci. Nicméně krvácím. Stále. Nejraději bych to nebrala, ale doktor říká, že je to riziko - že bychom měli zastavit endometriozu. Co si o tom myslíte? Mám už značné deprese, můj intimní život ztroskotal... Děkuju moc za odpoveď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, endometrizoza spadá do erudice gynekologa, více by vám tedy určit poradil on. V každém případě endometrioza umí nadělat pořádnou paseku...dokáže velmi znepříjemnit život a nejednou to skončí úplným odnětím dělohy. Těhotenství by asi bylo určitým řešením, otázka ovšem je, zda a za jak dlouho by se vám podařilo otěhotnět. S enodmetrizou hrozí srůsty v dutině břišní, srůsty v děloze...je to velký a obtížně řešitelný problém. Držím palce a hlavu vzhůru :-)

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x