Krvácení

Dobrý den je mi 40 let mám problémy se stálým krvácením. Každý měsíc dostanu menstruaci je pravidelná po menstruaci mám tak 10 dní bez špinění potom začnu špinit a špiním až do další menstruace. Menstruace trvá 5 dní. Špinění je někdy míň někdy víc. Když jdu na velkou stranu tak většinou krvácím víc pak to ustane a zase špiním. Někdy se stane že zakrvácím i v noci. Proto stále nosím vložku je to velmi nepříjemné. Nemám žádné bolesti. S panem doktorem jsme zkoušeli měnit antikoncepci hodněkrát ale bez výsledku. Bral stěry jestli nemám zánět. Nějaký malý zánět tam byl dostala jsem antibiotika ( to bylo víc jak před rokem),ale situace je stále stejná. Od března jsem bez antikoncepce byla jsem na Hematologii na vyšetření srážlivosti krve, ale tam našli spíše opačný problém mám mírně zvýšené D- Dimery(499mg/l).Nyní jsem byla poslána na histeroskopii kterou bohužel neudělali byl rozbitý přístroj. Udělali kyretáž kde se ze stěru sliznice zjistilo že mám méně nějakého hormonu. Pan doktor říkal, že kdybych neměla problém se stálým špiněním , že by to asi neřešil, ale že by to mohlo způsobovovat to špinění a proto nasadil hormony PROVERA. Na hematologii mi předepsali injece na ředění krve CLEXANE a mám si je aplikovat po dobu braní hormonů. V levé noze jsem prý prodělala trombózu ,ale né hlubokou žilní prý v nějaké menší žíle byla jsem na sonu. Moc se my nechce začít brát hormony a zároveň si ředit krev. Pan doktor na hematologii nedoporučil ani hormonální antikoncepci. Chci se zeptat zda není jiné řešení. Je to dlouhodobý problém stále řešíme vše dokola a nic nepomáhá. Mám dvě děti jeden porod normální druhý císařským řezem. Předem moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

S hormonální léčbou bych byl velmi opatrný vhodná by byla hysteroskopie-snad už mají hysteroskop v pořádku,případně by připadalo do úvahy odstranění sliznice děložní. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: