Krvácení behem uzivani antikoncepce

dobrý den, čtvrtý mesic beru Trinovum, momentálne ho beru patnáctý den a slabě krvácím, je to normální? mám cronovu nemoc, mám přestat s užíváním? dekuji za radu A

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v užívání tablet pokračujte. Myslete důsledně na pravidelnost užívání antikoncepce, nepravidelnost může být příčinou krvácení. Je možné, že antikoncepce se nerovnoměrně vstřebává právě díky onemocnění střeva. V tom případě by bylo lepší užívat antikoncepci ve formě náplastí či vaginálního kroužku, či zvolit antikoncepci ve formě nitroděložního tělíska. Doporučuji konzultovat Vašeho gastroenterologa k posouzení vhodnosti užívání kombinované hormonální antikoncepce.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: